3 egyszerű tipp hogyan legyünk személyre szabottak ügyfeleink igényeihez

Szerző: Farkas Tamás
Január 21, 2018

A digitális marketing jelenlegi állása szerint, nem engedhetjük meg magunknak, hogy a vásárlóknak ne személyre szabott ajánlatokat tegyünk. A vásárlóknak majdnem a fele többet vásárol azoknál a cégeknél, ahol az ajánlatok a vásárlók igényeihez, személyéhez van kötve.

ugyfel-kezeles

Íme, 3 kulcspont a személyesség kialakítására:

 

#Ne csak azt figyeld meg, hogy mit mondanak, hanem azt is, amit csinálnak!

Ahhoz, hogy megismerjük a vásárlóink igényeit nem elég csupán meghallgatni őket, meg kell figyelni a viselkedésüket, amit a csatornáink között tanúsítanak. Minden ügyfelet, akivel kölcsönhatásban vagy, egyediként kell kezelned. Például nézd meg, hogy milyen oldalakat látogatnak, mely hivatkozásokra kattintanak, milyen kulcsszavak irányították a weboldalra? És néha a legfontosabb tényező lehet: Mi az, amivel nincsenek kölcsönhatásban? Vannak olyan tartalmak vagy termékek, amikre soha nem kattintanak? A kampányaid optimalizálásához mindenképp használd ezeket az információkat.

 

#Nevek

A címzett megnevezése az e-mailben, növelheti az „open-rátákat” és a bevonási (engagement-rátát). Gondold át a dinamikus tartalom használatát, amit minden e-malben frissítened kell.

Néhány lehetőség a személyre szabáshoz:

  • Név
  • Utolsó vásárolt termék (szöveg vagy kép)
  • A feliratkozás lejárta
  • Érdeklődésikör a termékekre vonatkozóan (szöveg vagy kép)
  • Iparág
  • Elhelyezkedés
  • Értékesítési képviselő neve
  • Előnyben részesített üzlet elhelyezkedése
  • Születésnap

 

#Érdekeltségi kör

Az emberek vegyenek részt a tartalomban, ami érdekli őket. A cégeddel még jobban fognak azonosulni, ha majd releváns tartalmat ajánlasz nekik. Különítsd el ezeket a folyamatokat termék érdekeltség (pl.:könyvek,CD-k) vagy vásárlási szokások szerint (sosem vásárolt, egyszer vásárolt, visszatérő vásárló).

A különböző kategóriákba tartozó ügyfeleket könnyebben beazonosíthatod és könnyebben tudod a tartalmat létrehozni. Mérd a hatékonyságot és az engagement-et minden folyamatnál, hogy megértsd és tudj javítani.

Légy személyre szabott!

Neked vannak ötleteid? Oszd meg velünk kommentben!

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »