Megéri kiszervezni a honlapkarbantartást

Szeptember 09, 2018

Végre készen van a honlapod. Minden menüpont a helyén, minden tartalom feltöltve, a legutolsó kép is jó helyen van. Ahova kattintasz az valóban oda visz, amit szeretnél. Elkészült a honlapod, de ki fogja karbantartani? Egyáltalán mit jelent a honlapkarbantartás? 

honlap-karbantartas 

Tényleg készen vagy?

Maximum pár héttel azután, hogy elkészült a honlapod, meg akarod majd változtatni. Vagy azért, mert a statisztika szerint valamit rosszul csináltál, vagy azért, mert frissíteni akarsz egy képet, egy terméket, vagy egy leírást, vagy azért, mert elkezdtél blogolni, vagy egész egyszerűen azért, mert valami nem tetszik (és még számtalan oka lehet, például új menüpontra, vagy almenüre van szükséged, esetleg egy landing / értékesítő/oldalt készítenél).

Ha értesz hozzá akkor semmi gond, magad is meg tudod csinálni. Ha nem, akkor felmerülhet benned pár alternatív megoldás, nézzük sorban

 

Ki frissítse a honlapot?

Ha te nem értesz hozzá akkor több lehetőséged van. Megtanulhatod, de ezt mi nem javasoljuk, hiszen hosszú hónapokba telik, ráadásul ha hibázol akkor nem biztos, hogy jóvá tudod tenni.

Megkérhetsz valakit (programozók kicsit pejoratívan a „Szomszéd Pistikének” hívják: ő lesz az, aki fillérekért valahogyan megoldja majd (jó esetben) a kéréseidet, kérdéseidet, nyilván nem azonnal, és nem is mindent.

Ha megteheted, és el tudod látni feladattal, akkor lehet egy programozód a cégben, de őt meg kell fizetned, ráadásul ki kell használnod a munkaidejét, ami lehet, hogy eleinte még nem megy. De akkor hogyan dönts úgy, hogy profi megoldást kapj, de megfizethető áron? Elmondjuk.

 

Szervezd ki

Érdemes kiszervezned a honlapod karbantartását. Ha profi céget (mondjuk minket) bízol meg a honlapod karbantartásával, akkor biztos lehetsz abban, hogy minden változtatást/kérést időben teljesítünk, és nem kell azzal foglalkoznod, hogy olyankor is fizetsz minket, amikor – például – ebédelünk.

A kiszervezéssel elkerülheted azt, hogy nem jó szakemberhez fordulsz: egy programozó például nem biztos, hogy ért a designhoz (nagyon modern megfogalmazással a UX-hez), de lehet, hogy őt kéred meg, hogy egy képet „kicsit világosítson ki” vagy esetleg rendezze el esztétikusabban a blogodon a kattintható gombokat: pedig ez nem az ő dolga.

Ha kiszervezed a honlapkarbantartásodat, akkor (például nálunk) az a szakember fogja elvégezni az általad kért munkát, amelyikük szakterülete. Gyorsan, pontosan úgy ahogy szeretnéd.

Legyen gondtalan honlapod: kattints ide, és mi segítünk neked a honlapkarbantartásban.

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »