Webáruházad van? Van néhány hasznos tippünk a számodra

Szerző: Farkas Tamás
Augusztus 02, 2018

A webáruházak forgalma növekvő tendenciát mutat Magyarországon, ez azt jelenti, hogy évente körülbelül 40%-ot is emelkedhet. Az internetes vásárlások száma azonban még mindig kevés. Nagyjából a magyarok 23%-a vásárol webáruházakból. Ez annak tudható be, hogy nem mernek vásárolni, mert nem bíznak az online történő fizetésben, túl nagynak gondolják a kockázatot. Ennek köszönhetően még mindig nincs elég webes áruház.

Ha javítani szeretnél a webáruházad hatékonyságán, akkor most néhány jó tanáccsal tudunk neked szolgálni.

webaruhazad van

Fokozottan figyelj a bizalom kiépítésre

Mindenképpen építsd ki a branded-et és legyen arc a webáruházad mögött, főleg ha kevesebb termékszámmal dolgozol. Mutatkozz be, ismerjenek meg és úgy kínáld a termékeidet/szolgáltatásaidat. Ha azt érzi az ügyfeled, hogy egy személy áll a vállalkozás mögött akkor nőhet a bizalma feléd. Használd ki céged pozitívumait, tüntesd fel az ügyfeleid számát, hány éve vagy a piacon. Emeld ki megbízhatóságodat. Nagyon figyelj arra, hogy könnyen fel tudják venni veled a kapcsolatot és elérhető is legyél. A gyors reakció aranyat ér a webes kereskedelemben.

Legyen használható az áruházad

Figyeld a legaktuálisabb trendeket és alkalmazd az áruházad megjelenésén. Legyen korszerű. Minden funkciót tegyél egyértelművé, hogy könnyű használatot biztosíts. A vásárlási folyamatokhoz mindig adj valamilyen segítséget, hogy érthető legyen az olyan ügyfeleknek is akik még sosem vásároltak online. Ebben a rohanó világban gyorsan működő oldalra van szükség, mert az ügyfél nem fog várakozni.

Fontos a jó kommunikáció

Mikor belép a webáruházadba egy ügyfél, már akkor legyen számára egyértelmű, hogy miért éppen téged válasszon, miért te vagy a legjobb. Ha Blogot írsz, azzal fellendíted a tartalom marketingedet és a keresőkben könnyebben találhatnak rád. Mutasd be vizuálisan is a céged munkásságát. Legyen saját e-mail listád és használd ki a hírlevél adta előnyöket. Ne felejtkezz meg a közösségi médiumokról sem, céged mindenképpen legyen megtalálható a célközönséged által használt platformon. Ha jelen vagy egy közösségi oldalon elengedhetetlen a proaktív magatartás.

Ésszerűbb hirdetések

A Google Analytics segítségével mérni, mérni és mérni kell az eredményeket, hogy minél hatékonyabb tudj lenni.

Csoportosítsd ügyfeleidet érdeklődésikör szerint és az alapján küld számukra a hírleveleidet.

Eddig figyelembe vetted ezeket? Sok sikert kívánunk a tökéletesítéshez!

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »