5 tipp a sikeres üzleti Instagramhoz

Szerző: Léránt Gergely
Május 06, 2018

A rengeteg közösségi  platform között nehéz eldönteni, hogy mi a legjobb taktika a hirdetésekhez az egyes platformokon. Hogyan tudnánk a leghatékonyabbak lenni, és megfelelő kommunikációt kialakítani az ügyfelekkel.

Segítünk az Instagram marketing tevékenységeid optimalizálásban néhány hasznos tippel.

sikeres-uzleti-instagram

Vond be  termékedet, szolgáltatásodat a felhasználók mindennapi életébe.

Az Instagram-on a képek segítségével mutatjuk be a mindennapi életünket, lehetőséget nyújt, hogy szavak nélkül bemutassuk magunkat, történésinket. Próbáld meg úgy ábrázolni a termékedet, hogy a felhasználó beletudja képzelni magát a szituációba és átérezze, hogy milyen lehet a te terméked, szolgáltatásod. Így a tartalom nem termék orientált lesz, hanem életmód központú. Ezzel csökkentheted a kattintási költséget.

 

Használj „Call-to-Action” gombokat.

Ezekkel a gombokkal, lehetőséget nyújtassz a látogatónak, arra, hogy ha megtetszik neki a terméked tovább tudjon lépni. A gomb segítségével jusson el a weboldaladra.

 

Ne felejtkezz meg a Hashtag-ekről!

Ha olyan hashtag-eket használsz, amelyek a termékedre vagy a cégedre utalnak, akkor nagy esély van arra, hogy megismerik a nevedet az Instagram felhasználói. De figyelj, hogy olyan hashtag-et is tartalmazzon a bejegyzés, amit már a látogatóid használnak. A gyakran használt és keresett hashtag-ek használatával könnyen megtalálhatóvá válnak a tartalmaid.

 

A vizuális tartalmad legyen könnyen beazonosítható.

Fontos, hogy kialakítsd az egyéni vizuális megjelenésedet. Például a képeidnek legyen sajátos színvilága, hogy kiemelkedjen a többi tartalom közül vagy helyezd el a logódat a képeken.

 

Probáld ki a különböző hirdetési formákat.

Jelenleg az Instagramon képes, videó és carousel( a carousel hirdetésben 5 elem jelenhet meg, videók és képek egyaránt) hirdetések futtatására van lehetőséged. Fontos, hogy kitapasztald, hogy melyik az a hirdetési forma, amelyikre a legjobban reagál a közönséged. Lehet, hogy a közönséged videókat szeret nézni, vagy teljes képet szeretne látni a rendelkezésre álló termékekről a carousel hirdetés jóvoltából. Legyél minél kreatívabb és nyújts szórakoztató tartalmat a látogatók számára. Könnyen megjegyzik majd a neved és szívesebben visszatérnek majd hozzád.

 

Te milyen hirdetési formát preferálsz az Instagramon?

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »