A titokzatos Aquila

Szerző: Tóth Andrea
Július 20, 2018

A közösségi oldal az internet elérhetőség globalitásán dolgozik, oly módon, hogy lézerkommunikációs fejlesztési kísérleteket végeznek. De különleges drónokat is bevetnek a könnyű elérés érdekében. Az első teszten túl vannak már és jó eredményekről lehet beszámolni.

dron

A teszt eredményeinek beszámolójáról a hivatalosan lehet olvasni, ahol biztató tényeket közölnek a folyamat előrehaladásával kapcsolatosan. Hogy is néz ki pontosan? A drón igazából egy nagy méretű szárnyat jelent, ami egy robotpilóta által van vezérelve., ezért elengedhetetlen a pontos tesztelés, hiszen elengedhetetlen, hogy az irányítása megbízható legyen. A teszt során a számítógépes rendszer utasításai alapján mikor elérte a megfelelő sebességet a rögzítés feloldásra került, majd a 34,4 méter szélességű drón a levegőbe felemelkedve 96 percen keresztül 40 km/h-s sebességgel keringett.

Valószínűleg ez a sebesség lesz az éles „bevetés” során is a mérvadó, mivel a sebesség mértéke ebben az esetben nem létfontosságú tényező. Kétszer magasabbra repülne, de ahhoz nem elegendő a jelenlegi 2000 wattos teljesítmény, 5000 wattosra emelkedne fel ez a szám.

A drón levegőben tartózkodási ideje elérheti akár a 3 hónapot is, hiszen a távolabb eső területeken nincs túl sok lehetőség a rendszeres karbantartási és csere munkálatokra.

Mit szólsz az ötlethez?

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »