Ajánlattétel a Facebookon

Szerző: Farkas Tamás
Április 08, 2018

Az ajánlattétel is a reklám, marketing része, bár kicsit megfoghatatlannak tűnhet, de nem olyan bonyolult, mint gondoljuk.Leírjuk a legfontosabb pontokat, amit a Facebook ajánlatokhoz tudni kell.

facebook-ajanlattetel

Négy féle lehetőséged van a Facebook hirdetésed megjelenésének optimalizálására, és tizenöt kampánytípusból választhatsz. Hatvan különböző hirdetési kombináció kiválasztását teszi így lehetővé.

Három fő tényezőt kell szem előtt tartanod:

A célodat

A közönségedet

És a kampányodat

Ezek a tényezők a kampánnyal párhuzamot vonnak. A célod többnyire egyértelmű, például értékesítés ösztönzés, márkaismertség vagy kedvelések gyűjtése. A közönséged lehet remarketing orientált, ügyfélkapcsolati lista vagy egy újonnan megcélzott közönség. A kampányod pedig nagyon sokrétű.

Ha a remarketing készletedet szeretnéd bővíteni, akkor eldöntheted, hogy a kampányt a weboldalra navigálva optimalizálod, és engeded a Facebooknak, hogy automatikus ajánlattételt tegyen.

Ha a céged ismertségét szeretnéd növelni, akkor eldöntheted, hogy a kampányt a napi elérésekre optimalizálva indítod, és az ajánlattételt automatizálod.

Ha az értékesítést szeretnéd növelni, akkor a webhelykattintásokra, a konverziókra optimalizáld a kampányt és próbáld ki automatikus illetve kézi beállításban az ajánlattételt, majd mérd az eredményeket.

Ha egy ünnepi vagy egy alkalmi kampányt szeretnél, akkor kicsit nehezebb dolgod lesz, mert nagy a verseny a helyért. Ebben az esetben a remarketingre kell támaszkodnod, azokra az emberekre, akik már ismerik a vállalkozásodat. Mint, például a weboldalad látogatói vagy a CRM-ed. Ezeknél a kampányoknál, a manuális ajánlattétel a javasolt.

Reméljük, hogy ezek a tippek hasznosak lesznek számodra kampányaid tervezésénél. Sok sikert kívánunk!

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »