Egy kicsit a remarketingről…

Szerző: Léránt Gergely
Július 30, 2018

Sokan elrontják már ott a marketing tevékenységeiket, hogy arra koncentrálnak, hogy újabb és újabb látogatókat tudjanak szerezni, hol ott megannyi lehetőség rejlik a már meglévő látogatókban.

Őket, akik már jártak nálad, de nem történt konverzió a leghatékonyabb módon remarketinggel foghatod meg.

remarketing

A remarketing tulajdonképpen arra szolgál, hogy azokat a látogatókat, akik korábban jártak az oldaladon megszólíthasd őket egy számukra érdekes ajánlattal. Miután elhagyták az oldaladat személyre szabott hirdetés segítségével vissza „csalogathatod” őket.

Bármilyen oldalon találkozhatnak a hirdetéseddel, ahol éppen böngésznek. Ennek csak annyi a feltétele, hogy az adott oldal Google Display Network tag legyen.

Lehetőséged van célzottan hirdetni a korábbi vásárlóidnak, olyan felhasználóknak, akik már korábban rákerestek valamilyen termékedre a weboldaladon, akik ott hagyták a kosarat, akik már konkrét elképzeléssel érkeztek és megnézték a konkrét terméket vagy szolgáltatást.

Ha bele gondolsz sokkal könnyebb dolgod van olyan felhasználókkal szemben, akik már egyszer érdeklődtek irántad, mint olyanokkal, akik még sosem hallottak rólad.

A bizalomépítés mellett jelentősen növelheted a konverziókat is! Megéri nem?

De hogy működik?

A böngészőkben található sütik vagy más néven cookie-k segítségével nyerhetünk adatokat a felhasználókról. Miután egy felhasználó meglátogatta az oldaladat, egyből felkerül a remarketing listára. Azonban, hogy maximális eredményt lehessen elérni, csoportokra kell osztani a látogatókat.

Mivel minden csoportot másképpen kell megszólítanod.

Ötletek:

  • Alkalmazz kuponokat azok számára, akik már vásároltak nálad és szerezz visszatérő vásárlókat.

  • Emlékeztesd hirdetéseidben azokat a látogatókat, akik a kosárba helyeztek már termékeket, hogy ott felejtették az adott termékeket!

  • Ha olyan a termék, amihez társulhatnak kiegészítő termékek, használd ki és ajánld a megvásárolt termékhez a kiegészítőket!

  • Használj olyan kifejezéseket, mint garancia, ingyen, amelyek meggyőzőek lehetnek a látogatók számára és konverzió növelő hatásuk is lehet.

  • Bontsd hirdetéseidet korosztályokra és nemre.

  • Ha valaki járt nálad az nem azt jelenti, hogy utána folyamatosan követned kell és hirdetésekkel támadni, légy óvatos, mert ezzel visszájára is fordíthatod a célodat.

  • Legyenek szezonális ajánlataid és használd ki az ünnepek, különleges események adta lehetőségeket.

  • Használj termékfotókat a hirdetésekben!

Te találkoztál már remarketinggel vagy használod?

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »