Elő a kulcsszavakkal

Szerző: Léránt Gergely
Július 16, 2018

Kulcsszókutatásra van szükség mikor a keresőoptimalizálás során meg akarjuk találni azokat a kulcsszavakat, amelyek minél több és relevánsabb látogatót hoznak a weboldalunkra.

Nehéznek tűnő feladat előtt állunk, bár egy kis gyakorlással és tanulással könnyen elsajátítható a megfelelő kulcsszavak felkutatása.

kulcsszokutatas

Ha betartod a következő lépéseket rájössz majd te is!

Vesd papírra az ötleteidet, ötletelj!

Az első lépésed legyen mindig az, hogy összeírod a kulcsszó ötleteidet, szavak kifejezések amik először beugranak a témában. Gondolj bele, hogy mik azok a kifejezések, amikkel te keresel vagy keresnél a saját weblapodra, szolgáltatásaidra, termékeidre. Mindent írj le, ami eszedbe jut, tényleg mindent, gondolj bele, hogy sok szóból könnyebb kiválogatni a jókat, mint 2-3-ból.

Keress egy jó kulcsszó választó eszközt!

Egy jó kulcsszó választó, segít ha elakadnál és további ötleteket ad majd számodra. A legalkalmasabb eszköz erre az Adwords -féle kulcsszótervező lehet. Írd le ezeket az ötletek is vesd össze a tieiddel, biztosan lesz benne olyan, amit fel tudsz használni, de olyan is amit figyelmen kívül hagyhatsz.

Tesztelj!

A talált kulcsszavakra keress rá a Google-ben és ezek szerint értékelj:

  • A keresési találatokban megjelenő weboldalak témája egyezzen a te oldalad témájával.

  • Nem biztos, hogy a legerősebb kulcsszó a legmegfelelőbb. Ha a kulcsszóra a legfőbb konkurenseid jelennek meg elsőként az nem túl biztató. Kezdhetsz mondjuk egy gyengébbel, ami lehet, hogy nem lesz az elején túl eredményes de később kiépülhet.

  • Keressék sokan a kulcsszót.

Finomhangolás

Figyeld, hogy szerepelnek a kiválasztott kulcsszavaid. Mi az ami jól működik és mi az ami nem. Próbálj a jól működőkhöz hasonló szavakat találni.

Folyamatosság

Sosem szabad megpihenni, folyamatosan kövesd ezeket a lépéseket újra és újra. Sosem tudhatod, hogy éppen melyik kulcsszó hozza majd a legtöbb látogatót. Emellett minden alkalommal születhetnek újabb és újabb ötleteid.

Ha betartod ezeket a lépéseket, meglesz a munkád gyümölcse. Kulcsszókutatásra fel!

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »