Elrontott hirdetési szöveg

Szerző: Léránt Gergely
Június 28, 2018

Mindenki arra törekszik, hogy olyan hirdetési szöveget tudjon írni, ami vonzza a vásárlókat. Sokat ötletelünk, és sokszor próbálunk valami rendhagyót alkotni egy-egy hirdetésünk szövegének megalkotásánál. Azonban néha olyan eszközökhöz is nyúlhatunk, melyek nem hogy növelik az olvasóra gyakorlott hatást, hanem még akár negatív kimenetele is lehet a megírt szövegnek.

Lehet, hogy te is elkövettél már hasonló hibákat. Olvasd el ezeket a szövegromboló eseteket, hogy ne kövesd el többször őket.

 

A szövegednek igazából nincs is célja.

Tűzd ki a szöveg célját mielőtt neki állnál a megírásának. A szövegnek olyannak kell lennie, hogy irányítsa az olvasót a kívánt cél felé. Ha a szöveged céltalan, azt az olvasó is észre fogja venni és lehet, hogy el sem olvassa majd.

 

Felugróablakok

Nem túl népszerű eszköz a weboldalra érkezők körében, de így is az egyik leghatásosabb. Szinte minden weboldalon találkozhatunk valamilyen ajánlattal, amely felugróablakon keresztül jut el a közönséghez. Nagyon rizikós az elkészítése, fel kell keltenie a figyelmet, de nem lehet túl tolakodó sem, mert könnyen elijesztheti a látogatókat. Figyelj ezekre:

Ne ugorjon fel percenként ugyanannak a látogatónak.

Az ajánlat kapcsolódjon az adott tartalomhoz.

A szövegen legyen a lényeg, nem kell túl csicsázni.

Nagyon fontos, hogy könnyen be tudja zárni a látogató.

 

Díszes hirdetési szöveg

Nem érdemes emojikkal, smile-ikkal, egyéb különleges karakterekkel tűzdelned a szöveget, biztos jól mutatna és feltűnőbbé tenné a szövegedet, de a keresőmotorok nem értékelik. Tehát fölöslegessé válik a hirdetési szöveg, mert nem tudják olvasni a keresőmotorok.

 

Felkiáltójelek

Szintén a keresőmotorok rémálma a túlzott felkiáltójelek használata a hirdetési szövegekben. Próbáld meg mondanivalódat úgy megfogalmazni, hogy a szavak fejezzék ki a felkiáltójelek nyújtotta hatást.

 

Szerinted van még olyan tényező, ami negatív hatással van a hirdetési szövegekre? Írd meg nekünk!

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »