Facebook Rióra hangolva

Szerző: Léránt Gergely
Augusztus 05, 2016

A közösségi oldal sem tétlenkedik, és marad ki az olimpia lázból. A legnagyobb erő bedobással próbálja kielégíteni az egyre bővülő felhasználótáborát a legapróbb szegmensekig. Ezúttal a sportra helyezték a hangsúlyt.

olimpia

A korábbi olimpia idején a közösségi oldalak versenyében a Twitter volt a legeredményesebb a sportok követésének terén, azonban a riói olimpia végére most nagy eséllyel a Facebook „viheti el a pálmát”. Az olimpiai játékok hivatalos oldalának a korábbi 3,5 millió követője több mint 11 millióra gyarapodott az előző sport esemény óta. A riói verseny már kétmilliós követőtábornak örvendhet, annak ellenére is, hogy még nem kezdődtek meg a játékok.

A Facebook kihasználja a nagy érdeklődést az esemény iránt, és már egy kis üzenettel jelezte a felhasználók felé annak a hírfolyamnak az indulását, ami az olimpiai eseményekkel lesz kapcsolatos. Már a korábbi eseményekhez, történésekhez hasonlóan most szintén lehetőségünk nyílik a profilképeink olimpiai és nemzeti színekben való megjelenítésére. Ha ez még nem lenne elég a sportrajongóknak, még az arcukat is nemzeti színűre pingálhatják a Facebook új üdvöskéjének számító alkalmazás segítségével, az MSQRD-vel.

A közösségi oldal nem tudja le ennyivel a felkészülést a nagy eseményre, hiszen még az NBC csatornával is együtt működést kötött. Ennek köszönhetően akár élőben nyomon követhetünk közvetítéseket és beszámolókat, a Facebookon és az Instagramon is egyaránt.

Az olimpiától elvonatkoztatva is úgy tűnik, hogy a Live közvetítések beindulásának köszönhetően itt a nagy lehetőség arra, hogy komolyabb médiaszolgáltatóvá nője ki magát a közösségi felület.

Mit gondolsz erről?

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »