Hogyan értékel a Facebook?

Szerző: Tóth Andrea
Július 02, 2018

Gondolkoztál már azon, hogy mi alapján szelektál a Facebook a bejegyzések megjelenítésénél? Mikor kiírunk valamit az oldalunkra vagy megosztunk egy videót, képet azt a Facebook rendszerének jóvá kell hagynia és aszerint válik láthatóvá.

facebook-ertekeles

Lehet, hogy gyakrabban jelenik meg a közönséged számára lehet, hogy ritkábban. De mi lehet ennek az oka és hogyan történik az értékelés? Természetesen eltérően működik az értékelés a személyes fiók és az üzleti oldal esetében is. Most ebben az esetben az üzleti oldal szempontjából fontos megvizsgálni a tényezőket.

Azok a bejegyzések, melyekre több kedvelés érkezik, és több hozzászólást kapnak többször jelennek meg.

Ha érvényesülnek ezek a tényezők, akkor nagy eséllyel jelennek meg az oldalt like-oló felhasználók hírei között. Ezért érdemes olyan bejegyzéseket készíteni, ami bevonja a közönséget. Tehát szívesen kedvelik vagy osztják meg, esetleg kommentálják azt.

 

A megjelenés függhet a megosztott tartalmak jellegétől. Mondjuk képes, videó, szöveges vagy linkes.

Minden felhasználónak megvan a maga kedvenc típusa. Ezt a Facebook is figyelembe veszi ezért minden felhasználónak eleget téve más-más típust jelenít meg számukra. Ezért érdemes több típusú bejegyzéseket készíteni, hogy minél több emberhez eljusson.

 

A népszerű témákról szóló bejegyzések több felhasználóhoz jutnak el.

Az olyan bejegyzéseknél, amelyek sokszor vannak megemlítve, mint mondjuk egy fontos hír, a megjelenés biztosabb.

 

A kommentek és a like-ok időpontja is közre játszik a megjelenésben.

Ha először sok visszajelzés érkezik egy bejegyzésre, majd a hozzászólások és kedvelések aránya csökken, a Facebook úgy értékeli azt, hogy a bejegyzés aktualitása is lecsökkent.

 

A kattintások erőltetése hátráltatja a megjelenéseket.

A Facebook azt is figyeli, hogy kattintás után hányan és milyen gyorsan térnek vissza és utána hányan kommentelnek vagy like-olnak. Ezért kerülni kell az olyan bejegyzéseket, melyek a kattintásra ösztönzik a felhasználókat.

 

A videós bejegyzéseknél figyelembe veszi a Facebook a videó nézettségét.

Ha egy Facebookra feltöltött videót többen és több ideig néztek meg, annak nagyobb az esélye a megjelenésre. A videó mindig minőségi tartalommal rendelkezzen.

 

A többször megosztott tartalmak megjelenése csökkentett

Ha egy képes vagy szöveges tartalmat több oldal is megosztott, azok hátrányba kerülnek a speciális tartalmakkal szemben.

 

A Like orientált tartalmak kevesebb megjelenést hoznak.

Az olyan bejegyzések, ahol a kedvelésre irányul a cél nem hoznak annyi megjelenést. Pl.: Ha szerinted is szépek a virágok, like-old a képet!

 

Az egyszerű szöveges bejegyzések nem jelennek meg annyiszor.

A felhasználókat jobban érdeklik a képes és videós hirdetések.

 

Te tudtad ezeket?

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »