Hogyan szerezd vissza az „elveszett” ügyfeleidet?

Szerző: Farkas Tamás
Február 25, 2018

Itt egy kis útmutató, hogyan keltsd fel újra a figyelmüket és, hogy visszatérjenek hozzád.

Mindannyian tudjuk, hogy sokkal drágább új ügyfelek figyelmét felkelteni, mint megtartani a már meglévőkét.Területenként változhatnak a számok, de akár ötször drágább lehet új ügyfeleket szerezni, mint a meglévőket ápolni.

ugyfel-visszaszerzes

Útmutató az értékes ügyfeleid visszaszerzéséhez:

Először keltsd fel a figyelmüket.

Állapítsd meg, hogy mi lehet a fő érdeklődési körük és annak megfelelően találj ki egy tevékenységet, amellyel újra bevonod őket. Például, ha az új termékekről vizuálisan szeretnek informálódni, akkor esetleg próbáld elérni őket egy videó bemutatóval.

Határozd meg a szerinted leghatékonyabb csatornát és célzott üzenetekkel emlékeztesd őket a termékeid, szolgáltatásaid előnyeire.

Figyelj a tartalomra!

Miután megtaláltad a legjobb csatornát, helyezd a hangsúlyt a tartalomra. Például írj Blogot,e-könyvet, vagy esettanulmányokat, hogy újra  kialakuljon a hűségük feléd.

Készíts felmérést az ügyfeleid körében és az adatokat használd fel a tartalomhoz. Az ügyfél szeretné tudni, hogy a céged tényleg tudja, hogy mit csinál és érti a dolgát. Olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújt számukra, ami illeszkedik az ő „problémájukhoz”.

Légy találékony!

Minden megnyilvánulásod legyen céltudatos. Mindig találj időt arra, hogy átgondolod melyik tartalom lesz a legkedvezőbb és a legértékesebb az ügyfeleidnek. Ha lehetőséged van arra, hogy visszaszerezz egy ügyfelet, ne halogasd, csinálj mindent a legjobban és használd ki, mert nem biztos, hogy lesz rá alkalmad többször.

Néha még az ügyfél sem tudja, hogy mit szeretne, ezért neked kell meghallgatnod, hogy megtaláld  a legjobb megoldást a számára. Ha látja, hogy foglalkozol vele, tudni fogja, hogy elkötelezett vagy.

Mindig kérj visszajelzést.

Mi történik akkor, ha betartod az eddig leírtakat és még mindig nem szerezted vissza az ügyfeledet? Tudd meg, hogy mi történhetett!

Tanulhatsz a hibáidból, kérj visszajelzést és pótold a hiányosságaidat.

Ez lehetővé teszi, hogy az ügyfelek úgy érezzék, hogy még mindig érdekel a véleményük.

Az ügyfelek visszaszerzése nem könnyű feladat, de kellő odafigyeléssel és a megfelelő eszközökkel sikerrel járhatunk. Az ügyfelek megtartása a siker egyik alapfeltétele. Ha követed ezeket a lépéseket talán segítségedre lehetnek ebben.

Sok sikert kívánunk az ügyfeleid megtartásához vagy vissza szerzéséhez!

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »