Instagram Snapchat mintára

Szerző: Léránt Gergely
Július 09, 2018

Az instagram átemelt egy jellegzetes funkciót a Snapchatről, az utóbbi közösségi platform egyediségét jelentő 24 óra után eltűnő fotók alkalmazását. A hasonulás oka a felhasználók rábírása arra, hogy még többet posztoljanak a felületre. A Facebook által működtetett Instagram így felülemelkedhetne a riválisán.

instagram

A „Stories” nevű alkalmazás jóvoltából a felhasználók olyan képeket, illetve videókat tehetnek közzé, amelyek 24 óra elteltével megszűnnek létezni. Ez az olyan pillanatoknál jöhet jól, melyeket nem tartanak a felhasználók posztértékűnek, viszont még is megmutatnák a nagy világnak. Ezeket az eltűnő tartalmakat feliratokkal vagy matricákkal is feldíszíthetjük, ahogyan a Snapchat-ben is lehetőség van erre. A 24 órás üzemmódban a videó felvételek legfeljebb 10 másodpercesek lehetnek. Működését tekintve a funkció így néz ki: Az alkalmazás felső részeben láthatjuk az általunk követett emberek Stories megosztásait, mi pedig az Instagram logó melletti plusz jelre kattintva adhatunk hozzá 24 órás tartalmakat.

Az Instagram termékmenedzsere szerint nem mondható ötlet lopásnak, hogy átvette ezt a funkciót a konkurens oldaltól, ez egy olyan funkció, melyet minden közösségi médiumnak alkalmaznia kéne. Mivel az utóbbi időkben igen csak leredukálódtak a megosztások a Facebookon és az Instagramon, így nagyon fontos lehet ez a funkció, az emberek bátrabban osztanak meg kisebb értékű pillanatokat így, hogy a képek automatikusan kitörlődnek.

Ez a funkció nagy valószínűséggel nagy sikernek fog örvendeni a tapasztalatok alapján, és még több embert érhet majd el, mint a Snapchat.

Neked mi a véleményed a Stories-ról?15

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »