Kik látják a Facebook Messengerben küldött linkeket?

Szerző: Farkas Tamás
Május 20, 2018

Biztosan te is küldtél már valamilyen linket ismerőseidnek a Messengeren keresztül. És tudod ki látja az elküldött linkeket? Most azt gondolod, hogy csak te látod és az ismerősöd, akinek küldöd…De ez nem így van.

facebook-messenger

A Facebook alkalmazása, a Messenger egy biztonsági „hibát” rejt magában, a hiba azért van idézőjelben, mert nem fogják kijavítani. Egy belga kutató szerint a hiba direkt módon került a programba, ezért nem javítják ki.

Ha beírunk egy linket bárhova a Facebookon, így tehát a Messenger üzenetbe is, akkor automatikusan ellátja képpel, címmel és úgy fog megjelenni. A Facebook ilyenkor szám alapján azonosítja a linkeket, hogy megjegyezze róla az információkat. Így nem kell minden alkalommal megfejtenie ezeket az adott oldalról. Csak így bárki hozzáférhet a magbeszélgetés során elküldött linkekhez is. Amikor a Facebook „tudomására jutott”, az oldal annyit reagált, hogy szándékosan van benne a hiba. A közösségi oldal elmondása szerint, nem veszélyes ez a jelenség a magánéletünkre és figyelik a gyanús tevékenységeket, amelyek gondot okozhatnának.

Neked mi a véleményed erről?

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »