Kommentpiac

Szerző: Tóth Andrea
Január 14, 2018

Gary Illyés, a Google PR felelősének válasza: „az élő és egészséges közösség, sokat számít a rangsorolásban”. De miről is van szó?

A véleményezések, a kommentelések nagymértékben befolyásolják a honlapod rangsorolását. Tehát, ha jó véleménnyel vannak a weboldaladról, a szolgáltatásról, a cikkeidről, akkor az csak pozitívumként mutatható fel. Pontosan erre vonatkozik az imént említett válasz.

kommentpiac

Mind tudjuk, hogy rengeteg felhasználó aktivizálja magát különböző oldalakon, és csak úgy szórják a hozzászólásokat. Mikor lehet ez negatívum az oldalra nézve? Egyértelmű! Ha blogbejegyzéseink, cikkeink végén túl sok rossz minőségű komment olvasható. Innentől kezdve a Google hiába próbálja elkülöníteni ezeket a tartalomtól, a többi felhasználó majd ugyanúgy el fogja őket olvasni. Ez máris rontja az oldal rangsorolását, és még büntetést is kaphat érte.

Mi az a Panda büntetés? A Panda algoritmus azokat a weboldalakat célozza meg, melyeknél nagyobb hibák találhatóak, méghozzá a következő okok miatt: – gyenge tartalom; – felhasználói élmény romlása; – hiányzó minőségi tartalom; – másolt tartalom. Ezek közül most a felhasználói élmény romlása a kulcsszó. Tehát, a büntetésekben a felhasználók hozzászólásai, véleményei is szerepet játszhatnak.

Azért ne feledkezzünk meg a pozitív és hasznos kommentekről se! John Mueller kifejtette, mi számít a Google szerint értékes hozzászólásnak. „Ezeket a hozzászólásokat megpróbáljuk úgy kezelni, mint a tartalmad részét. Tehát, ha a hozzászólások értékesek, plusz információt szolgáltatnak a cikk tartalmához képest, akkor ezek igazán hasznos részei a weboldaladnak, és a weblap egészének minőségét is javítják. Ha a hozzászólások azt mutatják, hogy elkötelezett közösséged van, amely arra ösztönzi az új látogatókat, hogy maguk is hozzászóljanak, vagy, hogy ismét felkeressék közvetlenül a weboldalt, ajánlják barátaiknak, akkor ez is igen hasznos lehet” Az eredeti verziót itt találod: http://www.thesempost.com/understanding-google-panda-definitive-algo-guide-for-seos/#Spam_or_Flame_War_Type_Comments

Egy weboldal népszerűségét tökéletesen meghatározza a kommentek mennyisége és minősége. Aki egyszer már véleményt alkotott az oldalon, annak általában megragad a márka neve, és vissza-visszalátogat a honlapra. Ezt csakis pozitívumként lehet elkönyvelni. Ám számtalan olyan honlaptulajdonos van, akik inkább a közösségi médiát használják a felhasználói vélemények befogadására. Hogy ez mennyire hátrányos vagy előnyös a weboldalt nézve, azt mindenki maga, a saját szempontjai alapján döntse el.

 

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »