Megváltozik az Adwords hirdetések címkéjének színe

Szerző: Léránt Gergely
Február 11, 2018

Már két hónapja elkezdte a Google vizsgálni, hogy milyen színű legyen az Adwords hirdetés címkék színe. Lecserélték sárgáról zöldre. Eleinte arról volt szó, hogy csak próba, de a sikernek köszönhetően, megváltoznak a címkék színei zöldre az egész világon és minden eszközön.

Egy kis érdekesség: Az alatt az idő alatt, amíg a Google tesztelte Májusban a zöld színt, addig a felhasználók arról számoltak be, hogy a keresési találatok színe fekete volt kék helyett.

adwords-cimke

A cég szerint azért láthatták a változásokat többször is, mert mindig tesztelik az oldal megjelenését és hangulatát. Egy másik vizsgálat is folyamatban van jelenleg, amely az oldal kinézetére fókuszál, ezt is láthatják a felhasználók.

Miért kellett a változás?

A Google bevallása szerint, azért változtatták a színt zöldre, mert pozitív visszajelzéseket kaptak a hirdetőktől és a felhasználóktól is egyaránt. A szín teljesen megegyezik azzal, amelyet az URL-ek színéhez is használnak.

A Google szerint a szín nem befolyásolja a felhasználók átkattintásait, de vannak olyan szakértők is, akik ezzel nem értenek egyet. Eddig a sárga szín kiemelkedett a többi elem közül, de a zöld egybe olvad az URL-ek színével így kevésbé észrevehetőek a hirdetések a találati listában.

Mivel az Adwords nagy befolyással van a Google bevételére, így valószínűsíthető,  hogy a legtökéletesebb megoldást keresik. Vajon megtalálták?

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »