Mi a hiba az Adwords hirdetéseidben?

Szerző: Léránt Gergely
Március 25, 2018

Lehet, hogy nem szereted, de az egyik legfontosabb tényező a vállalkozásodban, a Google hirdetés. Nehéz, munka és időigényes, de nagyon eredményes lehet, ha elhárítod a lehetséges hibákat.

adwords-hibak

Ha nem jól kezelsz egy Adwords kampányt könnyen előfordulhat, hogy többet visz el, mint amennyit hozna. Viszont egy jól menedzselt kampány fellendítheti az üzleti tevékenységeid sikerességét.

Ebben a cikkben felhívjuk a figyelmedet az esetleges hibákra, amiket elkövethetsz egy hirdetés készítése során. A hibákra, amelyek veszteséghez vezethetnek megoldásokat kínálunk számodra, hogy sikeres legyél az Adwords világában.

Az első hiba, ha nem használsz hirdetéseidben  bővítményeket.

A hirdetésbővítményekkel feldobhatod a hirdetésed. Például, ha egy „hívásbővítményt” állítassz be a hirdetésedbe, akkor az ügyfeled fel tud hívni, anélkül, hogy rákattintana a weboldaladra. Vagy például ha üzleted van, beállíthatsz „nyitva tartás bővítményt”, ami lehetővé teszi, hogy megtudják nézni a nyitva tartást is egyszerűen. Ezt leginkább a mobilhirdetésekben tudod hasznosítani.

Második hiba, nem állítottál be kizáró kulcsszavakat.

Hozd ki a legtöbbet úgy, hogy leszűkíted a kulcsszavakat amennyire csak lehetséges. A keresési kifejezés jelentést használva lenullázhatod az irreleváns kereséseket, megtalálhatod a sikeres kifejezéseket, amiket hozzád adhatsz a kulcsszavakhoz.

És végül a harmadik hiba az lehet, hogy nem elemezted ki az eredményeket.

A hirdetőknek be kell állítani a követést minden platformon. Hogy a Google Analytics és az Adwords fiókodat szinkronizáld, kattints az „eszközök” fülre és azon belül pedig az Analytics-re. Ezután az „admin” fülre kell kattintani az oldal tetején. A „fiók” oszlopban  válaszd ki az Analytics-et és hozzákapcsolhatsz egy vagy több Adwords fiókot is.

Sikeres hirdetéseket kívánunk!

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »