Miért nem elég hatékonyak a Facebook hirdetéseid?

Szerző: Tóth Andrea
Január 28, 2018

Ha a közösségi médiában jelen vagy, tudnod kell, hogy elengedhetetlen a Facebook hirdetés.

Amikor rendesen futnak a hirdetések, akkor feliratkozásokat, megrendelések vagy weblátogatásokat eredményeznek.

facebook-hirdetesek

De mi van akkor, ha ez nem így van?

Leírjuk azt az 5 indokot, ami esetleg negatív irányba befolyásolhatja a hirdetések működését,így legközelebb már tapasztaltabb leszel, időt és pénzt is megtakaríthatsz.

 

Az első ilyen ok, az lehet, hogy nem a kedvelőidet céloztad meg a hirdetéseddel.

Tudtad, hogy az is a része a hirdetési folyamatnak, hogy kiválasztod a célközönséget?

Sokkal nagyobb átkattintási százalékot érhetsz el, h a rajongóidat célzod meg. Ne gondold, azt, hogy a meglévő kapcsolataid megcélzása az kidobott pénz, hiszen az oldalad kedvelői közül valószínűleg nem mindenki az ügyfeled.

Először koncentrálj a kedvelőid kiépítésére, majd célozd meg őket újra.

Nem elég meggyőző a címsor

A Facebook ugyan már megszüntette a 25 karakteres korlátozást, azonban még mindig nagyon sokan rosszul csinálják. Nem a terjedelem a lényeg, hanem a tartalom, amellyel közvetítjük az ajánlatunkat. Mit ajánlassz az ügyfeleknek? Miért kattintsanak a hirdetésedre? Miért lehet ellenálhatatlan számukra amit ajánlassz? Kinézhet jól a hirdetés, de ha nem használsz CTA-t ( Call to Action) , akkor az ügyfél nem fogja tudni, hogy mit kell tennie a továbbiakban. Mindenképpen tüntesd fel az ajánlatod időtartamát a címsorban, mert ez az egyik legfontosabb tényező a hirdetésedben.

A költségvetés túl alacsony

Amikor hirdetést hozol létre, két lehetőség közül választhatsz: Vagy a kattintások után fizetsz(CPC) vagy az elérések után( CPI). Talán a legkézzelfoghatóbb az a CPC, mert csak akkor kell fizetned ha rákattintottak a hirdetésedre.

A kép nem elég figyelemfelkeltő

A kép megválasztása nagyon fontos, hiszen ez az első amit látnak a felhasználók. A kép legyen világos, feltűnő és találd meg a pontos méreteit. Melyik kép típusok a legsikeresebbek?

-Mosolygós nő vagy lány

-Gyerekek vagy kisállatok

-Feltűnő színek, leginkább a narancssárga vagy a piros. Mivel a Facebook kék és ezek a színek ellentétesek vele, így nagyon feltűnő.

Kommentek elhanyagolása

A hozzászólásokat nem mutatja az idővonaladon, ezért könnyen lehet, hogy elfelejtkezel róluk. Azonban ezek nagyon-nagyon fontosak, mert az ügyfelek itt teszik fel a kérdéseiket vagy itt kérnek tőled vissza hívást. Ha ezekre nem reagálsz, akkor csökkenni fog a népszerűséged.

További okok lehetnek még:

-Nem vetted figyelembe azokat a felhasználókat, akik mobilról használják a Facebookot.

-Még nem alkalmaztál videó hirdetéseket, próbáld ki!

-Nem ellenőrzöd a linkeket, nagyon sokszor érvénytelen lehet.

 

Reméljük segítettünk, hogy észre vedd a hiányosságaidat!

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »