Milyen problémák léphetnek fel egy hírlevél kampány során?

Szerző: Léránt Gergely
Június 07, 2018

Te is biztosan elgondolkoztál már azon, hogy mitől lehet sikertelen a hírlevél kampányod. Leírjuk azokat a problémákat, amelyekkel a hírlevél küldés során találkozhatsz.

hirlevel

Könnyen megtörténhet, hogy nem érkezik célba az e-mail-ed. Ehhez köze lehet annak, hogy a levelek fennakadnak a SPAM szűrőn.
Ez hogyan fordulhat elő?

 Olyan szavakat, kifejezèseket használtál a levél megszövegezése során , amelyek SPAM-es jellegre utalnak. Például ilyeneket ne használj halmozottan: ingyen,ingyenes,nyereményjáték. Persze azért használhatod őket,de ne legyen velük tele ömlesztve a szöveg.

Ha rázúdítod a közönségre a hírleveleidet,egyszerre kiküldesz több száz levelet. A szolgáltatók ezt nem engedélyezik, ezért olyan szoftverre van szükséged, ami beidőzítve küldi ki az email-eket.

Előfordulhat, hogy az olvasók SPAM-ként jelölik meg a leveleidet. Ez után a szolgáltatók úgy érzékelik, hogy SPAM-elő vagy és a kiküldött e-mailek nagy része a levélszemétbe kerül.

Van az az eshetőség is, hogy az olvasók megkapják a leveledet, de nem olvassák el. Ilyenkor figyelj a tárgymezőre, mert lehet nem megfelelően optimalizált. De sajnos lehet, hogy már nem érdeklődnek a tartalmad iránt, mert nem releváns számukra.

Van olyan opció is, hogy megkapják a leveledet és el is olvassák, de nincs reakció a részükről. Nem történik konverzió. Ilyenkor szükség van a kampányod újra értékelésére, figyelj a témára,a formára és fokozottan a szövegre!

Te figyelembe veszed ezeket a problémákat?

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »