Sikeresebb Adwords hirdetések

Szerző: Tóth Andrea
Május 13, 2018

Ha úgy érzed, hogy nem elég sikeres hirdetéseket futtattál mostanában, akkor néhány dolgot nem árt ellenőrizned.

sikeres-adwords

Kulcsszavak

Mindenképpen elemezd ki a keresési lekérdezéseket és, azokat a kulcsszavakat, amelyek alapján megtalálnak. Használj kizáró kulcsszavakat, hogy csökkentsd azokat a találatokat, amelyek nem feltétlenül fontosak számodra, ezzel több látogatót szerezve. Rengeteg kizáró kulcsszó létezik, ami hátráltatja a kampányokat. Ezeket mindig frissítsd és mindig keress újakat, hogy megelőzd a fölösleges kiadásokat. De emellett fontos hangsúlyt fektetni a releváns kulcsszavakra is, mindig keress új kifejezéseket, amelyekkel megnövelheted a kattintásokat és a konverziókat.

 

Figyeld az Adwords minőségi mutatóját

Mindig legyen meg az összhang a kulcsszavak, a hirdetés szövege és a landing page tartalma között. Legyen kielégítő a keresők igényei számára. Ez a relevancia, melyet az Adwords minőségi mutatójával tudunk lemérni. Ha magas ez a mutató, akkor kevesebbet kell fizetned a kattintásokért és följebb kerülhet a hirdetésed a ranglistában is. Ha kevés az átkattintás akkor érdemes megvizsgálnod, hogy megvan- e az összhang.

Adat szerzés

Ahhoz, hogy optimalizálni tudd a hirdetésedet, adatokat kell gyűjtened. Ezért először nagyobb összeggel licitálj, hogy hamarabb a találatilista elejére kerülj és adatokhoz juss. Ezután vizsgáld meg a kapott adatokat és optimalizáld úgy a hirdetésedet ezek alapján, hogy a konverziós arányok javuljanak.

Szűkítsd a hirdetési csoportokat

Minél jobban próbáld leszűkíteni a hirdetési csoportjaidat. A csoporton belül a kulcsszavaknak mindig össze kell passzolnia, nem csak egymással, hanem a hirdetés tartalmával is.

Mindig írd le mit változtatsz

Az Adwords editorban készíts jegyzeteket, hogy mikor és mit változtattál. Így mindig tisztában leszel azzal, hogy milyen hatásokat hozott, egy-egy változtatás.

 

Figyelj ezekre a tényezőkre és nézd meg milyen hatással lesznek kampányaidra!

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »