Snapchat, avagy a közösségi médiás marketing jövője?

Szerző: Tóth Andrea
Június 10, 2018

 közösségi média platformok óriási felhasználó növekedésnek örvendhetnek.

A Snapchat közel 5 éve létezik. Mára már könnyen egy múló trenddé válhat a tizenévesek körében. Viszont a felnőttek körében meg növekszik. Jelentések szerint a felhasználók 45 %-a 18-24, 26 %-a 25-34 év között van.

A maradék pedig 35 év feletti.

Ugyan kevesebb emberhez jut el az üzenetet, mint egy Facebook-kampánnyal, de a megkeresések 75 százaléka sikeres. Márkától teljesen függetlenül osztják tovább a jól tálalt tartalmakat, mert menő, felkapott üzenetnek, nem marketingnek fogják fel a reklámokat. Azonnal visszajelzést kapunk, ha valami nem jól működik, és rögtön lehet is javítani azt. Azonnal látható mi mennyire volt sikeres, és ami itt jól megy, az átkerül más közösségi média platformokra is.

A Snapchat remek lehetőség a B2B márkáknak is, hogy növeljék a népszerűséget, és a célközönségüket jobban bevonzzák. Ha valaki esetleg nem tudná, mi az a B2B: Business-to-business, azaz cégek más vállalkozásoknak kínálnak megoldásokat.

Az alábbiakban mutatunk 2 példát az ilyen vállalatokról, amelyek használják a Snapchatet.

HubSpot

„Ahhoz, hogy a Snapchat csatornánkat értékessé tegyük, mind marketing és toborzó csatornaként is felhasználjuk – ez egy olyan hely, ahol be tudjuk mutatni az egyedülálló kultúránkat, a szuper alkalmazottainkat, és a filozófiánkat” – mondta a HubSpot.

Itt egy példa, hogy egy pillanat alatt mire lehet használni a Snapchatet.

hubspot

Közzétették azt, hogy elmentek egy beszélgetésre, amit a BuzzFeed új szerkesztője, Rachel Zarrell tartott, és mellé ezt a szöveget írták: A HubSpotnál arra törekszünk ”Mindig tanulni”.

IBM

A technológiai óriás, az IBM felkínálja a közönségnek, hogy nézze meg ”belülről” a cég szolgáltatásait, létesítményeit, valamint, hogy milyen a légkör a különböző rendezvényeken, ahol a technológia jelen van. Az alábbi rövid videóban, posztban az IBM arra ösztönzi a követőiket, hogy vegyenek egy pillantást a mikroelektronikai laboratóriumukra: twitter.com/IBM/status

 

Egy jó tipp! Ahogyan azt az IBM is tette, mindenképpen használj fel más közösségi platformokat, ahol hirdeted a Snapchat oldaladat.

 

A Snapchat lehet a közösségi médiás marketing jövője. Tökéletesen személyre szabható, jól pozicionálható, gyors és olcsó felület, ami folyamatosan új felhasználókkal bővül.

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »