Új mobilbarát algoritmus

Szerző: Tóth Andrea
Április 01, 2018

Tovább bővíti a Google a weboldalak rangsorolási szempontjait. Jön az új algoritmus!

algoritmus

Gary Illyés, a Sydney-ben tartott Search Marketing Summit konferencián jelentette be az újítást.

Pontos időt nem tudtak még mondani, csak annyit, hogy valószínű hónapokon belül érkezik. Lássuk, pontosan miről is van szó.
Míg a mostani algoritmus az asztali megjelenítés alapján értékeli a weboldalak mobilbarát jellegét, addig az új, a mobilokon való betöltődési idő/sebesség szerint fog rangsorolni. Tehát akkor elvileg a weboldal sebességénél majd a telefonokon történő gyorsaság lesz a fő szempont. Twitteren arra a kérdésre, hogy van-e valami küszöbérték, amit ajánlatos megcélozni a frissítésig, Gary Illyés azt válaszolta, hogy még csak a tervezésnél tartanak, így túl sok konkrétumot nem tud mondani. Viszont nyilván a cél a minél magasabb Page Score (a Google sebességi tesztjén elérhető pont, ami külön értékeli az asztali és mobil verziók gyorsaságát) elérése. Arra is választ kaptak az érdeklődők, hogy ezen belül pedig mi az az érték, amit célszerű elérni. „A zöld nagyszerű”.
Hogyha a Google valóban ennyire vaskalapos lesz az oldalsebességeknél, akkor ez jelentős változásokat hozhat a rangsorolásnál.

Ha tetszik, kérjük oszd meg

Kezdjük el a közös munkát, kérje díjmentes ajánlatunkat

Ajánlatkérés »